عُمر و قنفذ در محشر
وقتی پیامبر(ص) را به معراج بردند به آن حضرت گفته شد:
خداوند تبارک و تعالی از سه چیز به تو خبر می دهد تا ببیند صبر
تو چگونه است؟پیامبر(ص)می گوید:به امر تو تسلیم هستم تا آنجا
که خدا می فرماید:ادامه مطلب... کلمات کلیدی:
این یک مداحی که حاج مهدی اکبری تو فاطمیه سال پیش خونده خیلی قشنگه حتما از لینک پایین دانلودش کنید
کلمات کلیدی:
کلمات کلیدی:
خطبه فدکیه تفسیرى بر آیات قرآن کریم(3)
متن خطبه فدکیه
حضرت زهرا علیهاالسلام پس از معرفى خود در این قسمت به عنوان دختر رسول خدا، درباره شیوه زندگى مردم در زمان ظهور پیامبر خدا صلىاللهعلیهوآله و روش برخورد آن حضرت با این اوضاع، با استشهاد به آیه «لَقَدْ جَاءکُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنفُسِکُم» (توبه/ 128) مىفرماید: پیامبرى از خود شما برایتان آمد که آنچه شما را به زحمت مىانداخت بر او دشوار بود، نسبت به (خیر و صلاح) شما علاقه شدید داشت، و به ایمانآورندگان مهربان و دلسوز بود. سپس در تبیین آیه مزبور ادامه مىدهد: «... آن حضرت رسالت خویش را ابلاغ و بیم و انذار و اندرز خود را اظهار و از مسلک و روش مشرکان برکنار بود، کمر آنان را شکست و حلقوم ایشان را فشرد و با حکمت و پند نیکو، ایشان را به راه پروردگارش دعوت نمود، بتها را شکست و گردنفرازان را سرکوب کرد تا آنکه جمع ایشان شکست خورده پا به فرار گذاشتند.»
آنگاه با اشاره به مسلمانان و حقخواهى ایشان در آن دوران سخت ایمان آوردن، مىفرماید: «شما به همراه سپیدرویان پاکنهاد، گویاى کلمه اخلاص شدید، و حال آن که «کنتم على شَفا حُفرةٍ مِن النارِ» (آل عمران/ 103) بر لبه پرتگاه جهنم بودید. به خاطر ضعف و ناتوانى شما، هر کس از راه مىرسید مىتوانست شما را نابود کند، جرعهاى براى هر تشنه و طعمهاى براى هر گرسنه و آتشگیره هر شعلهاى بودید، زیر پاى دیگران له شده بودید، آبهاى گندیده مىآشامیدید و برگ درختان مىچیدید، ذلیل و توسرى خور بودید.» سپس به آیه «تَخَافُونَ أَن یَتَخَطَّفَکُمُ النَّاسُ» (انفال/ 26) اشاره مىنماید که «شما وحشت داشتید دیگران از اطراف به شما هجوم آورند، و خداوند به واسطه فیض وجود رسول خدا، شما را از آن گرفتارىها نجات داد.»
و سپس اشاره مىفرماید: شما را از کلیه گرفتارىهاى دیگر نیز در هر زمان رهانید» و به آیه «کُلَّمَا أَوْ قَدُواْ نَارًا لِّلْحَرْبِ أَطْفَأَهَا اللهُ» (مائده/ 64) استناد مىجوید. ادامه مطلب...
کلمات کلیدی:
خطبه فدکیه تفسیرى بر آیات قرآن کریم(1)
زمینه سازی خطبه فدکیه
در فرهنگ شیعه، «فدک» نمادِ معنایى بزرگ است که هرگز در محدوده یک قطعه زمین نمىگنجد و همین معنا رمزى است که درگیرى را از مخاصمه سطحى و محدود، به مبارزهاى سیاسى تبدیل کرد. منازعه فدک در واقع، فریاد اعتراض یادگار رسول خدا صلىاللهعلیه و آله به انحراف پدید آمده در جهان اسلام است. «خطبه فدک» علاوه بر قاطعیت فاطمه زهرا علیهاالسلام در حقخواهى نسبت به ارث خویش، بیش از پیش بیان روشن دفاع از حضرت على علیهالسلام است و انتقاد از بىوفایى و خیانت مردمان نسبت به حق صریح اهل بیت علیهمالسلام. ادامه مطلب...
کلمات کلیدی:
از جمله امورى که از ضروریات مذهب شیعه و مختصات آنست، اعتقاد به رجعت مىباشد و آن برگشتن جمعى از نیکان محض و بدان محض در دنیا پیش از قیامت کبرى است، و اکثر علماى امامیه مانند شیخ صدوق و شیخ مفید و سید مرتضى و شیخ طبرسى و سید بن طاووس و علامه مجلسى رحمة اللّه علیهم و غیر ایشان از بزرگان آنها بر حق بودن رجعت، نظر دادهاند و بسیارى از محدثین(راویان) شیعه در این باره کتابهاى جداگانهاى نوشتهاند.
یکی از فضائل ممتاز حضرت زهرا علیهاالسلام، رجعت است. که با ائمه اطهار بار دیگر برمىگردد و از خداوند نسبت به ظالمین دادخواهى مىکند. چنانچه در روایت مفصلی از مفضل بن عمر از حضرت صادق علیهالسلام روایت شده است.
منبع:
- فضائل الزهرا علیهاالسلام، سید محمد تقى مقدم، ص 217 .
- بحارالانوار، ج53، ص 143 .
کلمات کلیدی:
حضرت فاطمه علیهاالسلام هر چند مقام برترى دارد، ولى او نیز همانند دیگران این مسیر را مىپیماید و پس از عالم برزخ به محشر مىآید و در پیشگاه خداوند، مقام او بر دیگران ثابت مىشود.
حضرت على علیهالسلام مىفرمایند: روزى پیامبر خدا صلى الله علیه و آله براى دیدار فاطمه علیهاالسلام به خانه ما آمد، ولى دخترش را بسیار محزون دید. از او پرسید چرا این گونه غمگینى؟ در جواب گفت: پدر جان! به یاد عالم محشر افتادم که مردم در آن حال عریان خواهند بود. (ذکرت المحشر و وقوف الناس عراه...) ادامه مطلب...
کلمات کلیدی:
پیامبر اکرم(ص) فرمودند:آنگاه که خداوند آدم و حوا را آفرید آنان در بهشت به خود بالیدند. آدم به حوا
گفت:خداوند خلقی زیباتر از ما نیافریده است.
خدا به جبرئیل وحی نمود:دو بنده ام(آدم و حوا)را به فردوس اعلی ببر. وقتی وارد فردوس شدند به
دختری بر روی تختی از تخت های بهشت نظر کردند که تاجی از نور بر سر و دو گوشواره از نور در گوش
داشت و بهشت از نور چهره اش روشن بود.
آدم گفت:حبیبم جبرئیل این دختر که بهشت از زیبائیچهره اش روشن شده کیست؟! جبرئیل گفت:این
فاطمه دختر محمد پیامبر از فرزندان توست که در آخرالزمان است.آدم گفت:این تاجی که بر سر دارد
چیست؟جبرئیل گفت:شوهرش علی بن ابی طالب است.آدم پرسید:این دو گوشواره که در گوش دارد
چیست؟جبرئیل گفت :دو فرزندش حسن و حسین است.آدم گفت: حبیبم جبرئیل آیا آنان پیش از من خلق
شده اند؟جبرئیل گفت:آنان در علم پوشیده ی خدا موجود بودند چهار هزار سال قبل از آنکه تو آفریده شوی.
منبع:اثبات الهداة شیخ حر محمد بن حسن عاملی
کلمات کلیدی: